Instagram Markalı İçerik Nedir?

Instagram
Apr 19, 2021
Instagram Markalı İçerik Nedir?

Son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram,  yeni geliştirdiği özellikleri ile kullanıcıların karşısına güncel olarak çıkmaktadır.  Bu yeni özelliklerden biri  Instagram markalı içerik özelliğidir. Peki birçok kullanıcının kullandığı  ve profillerinde bu içeriklere yer verdiği  Instagram markalı içerik nedir? Instagram markalı içerik, işletmelerin ürünlerinin reklamını yapmak ve satışını arttırabilmek için Instagram’da kendine özgü paylaşımlar yapan ve etki yaratan içerikler üreten kullanıcılar ile işbirliği yaparak ürünlerinin paylaşılması işlemidir. Bu markalı içerik işbirliği ile yeni tüketiciler bulunmasına, işletmenin tanınmasına ve işletme etkinliğinin artmasına ön ayak olunabilir. Tüketicilerin ilgi duydukları ve güvendikleri ürünlere erişim, son zamanlarda trend olan ürünlerin giriş noktası, markalı içerik kampanyalarının etkinliğine kolay ulaşım gibi kullanıcı için birçok fırsat da yer almaktadır. Instagram için önemli bir pazarlama unsuru olan markalı içerikler nasıl ekleniyor gelin birlikte inceleyelim.

instagrammarkaliicerik

Instagram Markalı İçerik Ekleme

Instagram, maddi kazanç sağlanmasına olanak sağlayan bir uygulamadır. İşletmeler, tasarladıkları ürünlerinin tanıtımı için reklam payına büyük paralar vermektedir. Son zamanlarda dijital pazarların gelişmesi Instagram gibi sosyal medya platformlarının da reklam araçlarına dönüşmesine ön ayak olmuştur. İçerik üreticisinin Instagram markalı içerik nasıl yapılır? sorusunu adım adım inceleyelim. Tanınmış kişi ile markayı bir araya getiren bu sistemde, Instagram’da kullanılmak istenilen gönderi seçilerek Gelişmiş Ayarlar menüsünden markalı içerik etiketini eklemek için İşletme Ortağını Etiketle bölümüne tıklayın. Ortaklık içerisinde bulunduğunuz işletme hesabını seçin; markaya ya da işletmeye markalı içeriğinizin tanıtımını yapması için Gelişmiş Ayarlar menüsünden İşletme Ortağının Tanıtım Yapmasına İzin Ver düğmesini aktif hale getirin ve sonra içeriğinizi yayınlayın. İşletme ortağınız, markalı içerik tanıtımını gerçekleştirmeye geçmeden ilgili gönderide çeşitli düzenlemeler yapabilir ya da kaldırabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise tanıtım başladıysa artık kampanya sona ermeden herhangi bir değişiklik yapmanız mümkün olmayacaktır.

Markalı İçerik Araçları

Instagram markalı içerik tanımı kısaca sosyal medya açısından sponsorlu reklam onayıdır. Karşılıklı işbirliğine dayanan bu sistemde reklam vermek isteyen işletme hesabı ile markalı içerik paylaşımı yapabilecek onaylı bir hesaba sahip içerik üreticisi bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda iş ortaklığının sona ermesi durumuna karşın kullanıcılar ilgili markaya ait etiketleri kullanmaya devam etmektedirler. Markaların zor bir duruma düşmesine neden olan bu tip konularda Instagram markalı içerik araçları kaldırma işletmelerin imdadına yetişmektedir. Bu işlem Instagram’da yapılan standart bir paylaşım sırasında etiket kaldırma sisteminde olduğu gibi kolay işlem adımları ile uygulanabilmektedir. Instagram’da markalı içeriği kaldırmak için yapmanız gereken ilk adım markanın etiketlendiği gönderi üzerinde üst üste ya da yan yana bulunan üç nokta kısmına tıklamaktır. Tıkladıktan sonra gelen ayarlar menüsünde “Beni Gönderiden Kaldır” sekmesi ve son olarak “Kaldır” butonu ile işlemi tamamlayarak markalı içerik kaldırma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Markalı içerikler ile Etkileşimli Sayfalar

Instagram markalı içerik araçları nedir sorusuna cevap verecek olursak, içerik üreten kullanıcıların bir marka adı ile işbirliği yaptıkları bilgisini çok daha net bir şekilde sunmalarına olanak sağlayarak belirli istatistikleri açıklayan bir araçtır. Bu markalı içerik araçlarının kullanılması ile içerik üreticileri, markalar ve topluluklar arasında çok daha fazla bir şeffaflık olacaktır. Bu da Instagram politikalarına doğru gelmeyen aykırı içeriklerin tanıtılması durumunda içerik üreticileri tarafından uyarılmasına ve “marka adı ile ücretli işbirliği” etiketini kullanarak daha fazla Instagram’ın şeffaflığını ortaya çıkarmaktır. Yapılan bu işbirliği neticesinde daha sağlıklı analizler yapılarak kullanıcıların markalara gösterdiği etkileşimler ve içerik üreticilerinin profil gücü paralel olarak artmaktadır. Markaya olan takipçi sayısını arttırmak ve markanın uyguladığı kampanyaların yeterli sayıda kişiye ulaşmasını sağlayan bu markalı içerikler, reklamların oluşturduğu etkiden çok daha fazla etki oluşturmaktadır.  

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.