Progamer Nedir? Nasıl Olunur?

Oyun
Nov 15, 2020
Progamer Nedir? Nasıl Olunur?

Teknoloji ile birlikte bilgisayarlar ve oyunlar da ciddi anlamda gelişim göstermekte. Oldukça fazla sayıda oyunun olduğu bilgisayar oyunu, özellikle birçok video oyununun da ortaya çıkmasına ve oyuncular tarafından oynanmasına olanak sağlıyor. Bu aşamada kulağınıza yeni bazı terimler gelmeye başlamış olabilir. Bunların başında progamer sıklıkla karşınıza çıkıyor olabilir. Özellikle dijital turnuvalarda karşımıza çıkan bu kişiler kimdir, ne iş yapar?

Progamer Nedir?

Progamer Nedir?

Efsane olmak yolunda, kendini oyun sektörüne adamış, tam donanıma sahip, oyun odaklı yaşayan ve bunu geçim gelir haline getiren kişilere progamer denir. Yüksek donanıma sahip bilgisayarlar, canlı yayın ekipmanları, bir ya da birçok oyunda uzmanlaşma gibi gelişimleri de gerçekleştiren bu kişiler, gelişen ve yükselen oyun sektörünün gözde elemanlarıdır. Aslında özellikle yetiştirilmeyen, bir gönüllü olarak işe başlayan, sonrasında yaşam şekline gelen alana artık bir meslek gözü ile bakılıyor. Gamer olan bir kişi bazen oyunları deneyerek, bazen hataları (bug’ları) bularak, bazen oyunlara katkı sağlayarak da etki alanını genişletebiliyor.

Bunların yanı sıra oynadığı oyunları kayıt ederek, oyunun meraklılarına yol göstermek, oyunun nasıl daha iyi ve seri şekilde oynandığını açıklayan, eğiten videolar çekerek, bunları kendi kanallarında yayınlarlar. Oyun sektöründe farklı ve fenomen olan oyunların turnuvalarına katılım sağlayan birçok gamer, bunu artık meslek haline getirmiş ve dünya çapında tanınmış kişiler de bulunmaktadır.

Progamer Nasıl Olunur?

Progamer Nasıl Olunur?

Progamer’lar seçilen değil, bu işi yapmak için kendini adayan insanlardır. Yeteneklerini ve bilgilerini bu alana yönelten bu kişiler, oyunun her aşamasına hakim, yetkin ve becerikli insanlardır. Progamer olmak, profesyonel anlamda artık oyunları oynamak demektir. Bildiğiniz gibi oyunlar, insanların boş zamanlarında zaman geçirmek için yaptıkları sosyal faaliyetlerdir. Ancak uzman bir oyuncu için bu bir zaman geçirme platformu değil, tam zamanlı bir aktivitedir. Bu nedenle oyun yapımcıları, progamer’ların peşinde dolaşırlar. Oyunları oynamaları, geliştirmeleri, denemelerini ya da oyunlarının tanıtımlarını yapmaları için onlarla sürekli görüşmeler yaparken, yüklü miktarlarda ödemeler de teklif ederler. İyi bir progamer, bir yılda bir mühendis kadar hatta daha fazla gelir elde edebilmektedir.

Progamer Youtube Kanalları

Progamer Youtube

YouTube üzerinde birçok oyuncunun video çekerek yayın yaptığını görürsünüz. Özellikle dünya genelinde sevilen oyunlar, progamer tarafından profesyonel çekimler ile kayıt edilerek yayınlanırlar. Ciddi izleyici kitlesine sahip olan bu kanallar, yüksek YouTube gelirleri de elde etmektedirler. Önceli bir hobi olarak gelişen bu videolar, zaman içinde profesyonel cihazlar ile gayet profesyonel bir yapıya ulaşır. Ne kadar profesyonel çekimler yapar, oyunları ne kadar iyi oynar ve paylaşırsanız, kanal aboneliğiniz o derece yükselir. Bu şekilde oyun firmaları da bu kanallara reklam verebilir ya da izlenme başına büyük ödenekler çıkartabilirler.

Progamer kanalı açmak veya hali hazırda olan youtube kanalınızı büyütmek istiyorsanız Adverport ile tanışmanızın tam vakti! Adverport reklam modelleri ve işbirlikleri ile kanalınızı büyütmenizde size destek olur. Aynı zamanda büyümüş bir youtube kanalınız varsa markalarla işbirlikleri ve gelir elde etme yolunda size tüm bilgileri izleyebileceğiniz bir platform sunar.

İlginizi çekebilir: Gamer Youtube Kanalı Nasıl Olmalıdır?

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.