Youtube Video Etiketleri Nasıl Olmalı?

Youtube Video Etiketleri Nasıl Olmalı?

Youtube video etiketleri Youtube video içeriklerinizin optimizasyonu açısından çok önemli bir konudur. Videolarınızı iyi bir sıralamaya koymak ve görüntülenme sayısını artırmak istiyorsanız bunun için Youtube SEO çalışmaları hakkında bilgi edinmek ve bu tekniklere dikkat etmeniz gerekir. Youtube SEO çalışmalarına uygun etiketler bulmak ve doğru yerde kullanmak oldukça önemli. Youtube video etiket bulma ve bu etiketleri doğru bir şekilde uygulama sayesinde videolarınız üst sıralara taşınabilir. Bu başarı için yapılması gereken adımlar vardır. Bu adımlar:

  1. Video ve içerik arasındaki ilişkinin doğru kurulması. Etiketler videodaki başlıkla alakalı anahtar kelimelerden oluşmalıdır.
  2. Etiketler mutlaka gerçeği yansıtmalıdır. İçerik ile alakalı etiketlere yer verilmelidir.
  3. Etiketleri kullanırken kapsamlı olmasına dikkat edilmeli ve geniş bir alanı içermelidir.
  4. Etiketler güncel olmalı ve yeni güncellemeler ile tutarlı bir yapıda olmalıdır.
  5. Videonun içeriğine uygun olacak sayıda etiket kullanılmalı ve bu etiketler birbirinden tırnak işareti ile ayrılmalıdır.
  6. Farklı dillerdeki etiketlere yer verilmeli bu sayede videonun görülebilirliği artırılmalıdır.
Youtube Video Etiketleri
Youtube Video Etiketleri

Youtube Video Etiketleri

Youtube etiketleri Youtube izleyicilerinin video içeriklerinizi bulmalarını sağlayan videoların içerikleri hakkında bilgi sahibi veren tanımlayıcı anahtar kelimeler olmaktadır. Yeni videonuza etiket eklemek için öncelikle Youtube Studio’ da oturum açılması gerekiyor. Videonuzu yüklemek için sağ üst köşedeki Oluştur bölümüne tıklamalı ve Video Yükle seçilmelidir. Daha sonra hazırladığınız videoyu sisteme yüklemelisiniz. Diğer Seçenekler bölmesini açarak etiketlerinizi eklemeye başlayın. Eğer daha önce yüklemiş olduğunuz videolarınıza etiket eklemek ya da düzenlemek istiyorsanız Studio’da oturum açtıktan sonra sol alanda bulunan menüden İçerik’i seçmeli ve sonra güncellemek istediğiniz videoyu seçmelisiniz. Daha sonra eklemek istediğiniz etiketleri SEO tekniğine uygun olacak şekilde videonuza ekleyin. Videodaki içeriğe uygun olacak etiketler tercih edilmelidir. Videonuzu eksiksiz ve doğru bir şekilde tanımlayacak etiketler yeterli sayıda olmalıdır. Etiketler, videoların görüntülenmesini artırmakta ve üst sıralara taşıyarak abone sayısını yükseltmeye yardımcı olmaktadır. Bu nedenle Youtube SEO’ya uygun olacak etiketleri kullanmak gerekmektedir.

Youtube Video Etiketleri Nasıl Yapılır?

Youtube video etiket ekleme videolarınızdaki görüntü sayısını artırmaya yarayan ve bu sayede takipçi kazanmanızı sağlayan bir yöntemdir. Öncelikle video içerik konusuyla uyumlu olan ve hitap ettiğiniz izleyici kitlesi ile alakalı olacak etiketler tercih edilmelidir. İçeriğinize uygun ve geniş anahtar kelimelerini kapsayacak olan etiketlerin kullanılması doğru olacaktır. Etkili etiketler sayesinde içeriklerinizi tanımlayabilir ve videonuz hakkında bilgi verebilirsiniz. Video başlığına ait anahtar kelimeler tercih edilmeli ve başlık ile anahtar kelimeler birbirini tamamlamalıdır. Etiketleri kullanırken konu dışına çıkmamak ve çok fazla anahtar kelime kullanmamak gerekiyor. Eski videolarınız da mutlaka düzgün bir şekilde etiketlenmelidir. Bu nedenle güncellemelere uygun olacak şekilde etiketler ile düzenleme yapabilirsiniz. Doğru bir teknik ve uygulama sayesinde kullandığınız etiketler videolarınızda daha başarılı olmaya ve daha kolay popülerliğe ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle Youtube SEO çalışmaları hakkında detaylı bilgiye sahip olmalı ve videolarınızda etiketleri kullanmaya başlamalısınız.

Youtube Video Etiket Kullanımı

Google, Youtube kanalınız için koyduğunuz videoları anlamak ve onu bir sıralamaya koymak için etiketleme sistemine ihtiyaç duyar. Etiketler sayesinde kullanıcılara tavsiyede bulunur ve videonuzu sıralamaya koyar. Siz de doğru bir etiket sayesinde izlenme sayısını artırabilir ve abone sayınızı yükseltebilirsiniz. Bu nedenle doğru etiket kullanmak ve nasıl kullanılacağını bilmek oldukça önemlidir. Youtube hazır etiketler sayesinde belirlediğimiz konudaki diğer etiketlere de ulaşabilmek mümkün olmaktadır. Bazı etiketleri kullanırken anahtar kelimelerinin hem tekil hem çoğul halini yazmak gerekebilir. Bu sayede görünürlük daha çok artacaktır. Etiketleri kullanırken 2000 ila 3000 karakter arasında tutmak sıralamadaki verimliliği artırmaktadır. İlk anahtar kelime oldukça önemlidir. Kullanılacak ilk etiket hedef anahtar kelimeye uygun olmalıdır. Etiket tavsiyesi için Keyword Tool kullanabilirsiniz. Hedef anahtar kelime belirledikten sonra en hacimli ve en çok trafik alan kelimeleri getirmektedir.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.