2021’de Instagram Profilinizi Büyütmenin Yolları

Instagram
Apr 5, 2021
2021’de Instagram Profilinizi Büyütmenin Yolları

Kullanıcılar tarafından çok fazla kullanılan sosyal medya platformundan biri olan Instagram profil özelliği ile kullanıcılara özel bir alan sunmaktadır. Kişiselleştirilebilen ve fotoğraf ya da videolar ile kendini anlatabildiğin bu sosyal medyayı en doğru şekilde kullanmak istediğin şekilde tanınmanın ve profilini büyütmenin önemli adımlarından biri. Sadece daha fazla takipçi hedefi ile Instagram hesap büyütme mümkün değildir. Sahip olunan takipçileri iyi tanımak ve onlarla iletişim kurmak, deneyimlerini ve düşüncelerini takipçilerin ile paylaşmak,  profilini büyütmek için önemlidir. Instagram’da kendini göstermek ve varlığını kabul ettirebilmek için belirli içerik hedeflerini tutturmak gerekiyor. Bilgilendirici, eğlendirici ve yaratıcı içerikler her zaman daha çok takip edilmektedir. Ayrıca Türkiye’de Instagram kullanıcılarının çoğunun 15 saniyeden kısa video içerikleri izlemeyi daha çok tercih ettikleri yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle videolarınızı hazırlarken bu bilgiyi de göz önünde bulundurmak işinize epey yarayabilir.

instagramhesapbüyütme

Instagram Profil Büyütmek İçin İzlenecek Adımlar

Instagram 900 milyondan fazla kullanıcısı ile büyümeye ve gelişmeye devam eden bir sosyal medya uygulamasıdır. Kullanıcıların fotoğraflarını, videolarını ve hikayelerini paylaştıkları ve böylece takipçi ve beğeni kazanabilecekleri önemli bir platform olmaktadır. Şimdi gelelim Instagram profil büyütme yöntemleri için izlenebilecek adımlara.

  1. Instagram hesabınız üzerinden çekilişler düzenlemek, hesabınızı büyütmek adına yapabileceğiniz etkili yöntemlerden birisidir. Burada özellikle son dönemde yaygınlaşan çekiliş uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Takip, beğeni, gönderi kaydetme ve belirli sayıda kişiyi yorumlara etiketleme koşullarıyla gerçekleştirilen çekilişler aracılığıyla çok sayıda kullanıcıya erişebilir; kümülatif bir biçimde takipçi kazanabilirsiniz.
  2. Soru-Cevap ve anket odaklı hikaye paylaşımları ise bir diğer hesap büyütme yöntemi olarak görülebilir. Kullanıcılarınızı sizinle temas halinde tutan ve organik olarak etkileşim artırmanızı sağlayan bu yöntem, aynı zamanda gönderilerinize olan ilgiyi de arttırabilir; kullanıcıların birbirleri ile paylaşımda bulunmasını, soru veya anket üzerine düşünmesini sağlayabilir.
  3. Bu noktada size hesap büyütme konusunda yardımcı olan bir seçenek ise influencerlar aracılığıyla tanıtımınızı yapmak olabilir. Adverport üzerinden tanıtımınıza yönelik olarak influencer tanıtımı desteği alabilir, organik takipçi edinmenin pratik yolunu deneyebilirsiniz.

Takipçi Sayısını Artırmak İçin Neler Yapılabilir?

Kullanıcılar Instagram büyütme ve geliştirme amacı ile Instagram profillerini sürekli olarak aktif tutmaktadır. Takipçi artırabilmek için belli bir takım öncelikler bulunmaktadır. Öncelikle istikrarlı bir şekilde gönderi paylaşımı yapılmalıdır. Kişisel hesabınız ve markanız için günlük paylaşım sayısını belirlemelisiniz ve bu plana bağlı kalmalısınız. Günde ortalama 2 ila 3 paylaşım sayfanızı geliştirmek açısından önemli bir sayıdır. Aynı zamanda günde 1 ya da 2 hikaye paylaşımı da sahip olduğunuz takipçileri bıktırmadan etkili bir profile sahip olmanızda etkili olmaktadır. Takipçi kazanmanın bir başka yolu da diğer sosyal medya platformlarında gönderinizi paylaşmaktır. Bu durumda sizi takip etmek isteyecek sayfa ve kullanıcılar epey artacaktır. Hashtag kullanmak, içeriklerin çok daha fazla kullanıcı tarafından görülmesini sağlar. Yeni hesaplar bu şekilde keşfedilir ve takipçi sayısı artar. Görsel ile uyumlu şekilde ve sayıda hashtag ile hesabınızı daha fazla görülür kılabilirsiniz.

Gönderileri Düzenleyerek Daha Başarılı Profil Oluşturmak

Instagram’da kendimizi daha iyi ifade etmek ve kullanıcılara tanıtmak için Instagram profil nasıl olmalı, Instagram profili nasıl büyütülür sorularının cevaplarını öğrenelim. Başarılı bir Instagram profiline sahip olmak ve daha fazla dikkat çeken bir profile sahip olmak için fotoğraflarınızda kullanacağınız renk paletine özen göstermek gerekiyor. Görsel imajınız ya da markanız ile uyumlu renklerde kullanacağınız fotoğraflar sayesinde eşsiz bir profile sahip olabilirsiniz. Fotoğraflara ya da videolara metin eklerken yazı tipi seçimine de önem vermek gerekiyor. Bir başka geliştirme yöntemi ise fotoğraf altına yazılan başlıklardır. İçeriği geliştirmek ve kendinizi daha iyi ifade etmek açısından büyük bir şans olan metinler, kısa hikaye ya da mikro blog şeklinde de kullanılabilmektedir. Fotoğrafların altına yazılabilecek metin uzunluğunun 2200 karakter ile sınırlı olduğunu bilmekte fayda vardır. Başarılı bir profil ve kalıcı bir topluluk için yapılan yorumları da mutlaka cevaplamak gerekir.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.