En İyi Affiliate Marketing Siteleri

Affilate Marketing
Dec 21, 2022
En İyi Affiliate Marketing Siteleri

En İyi Affiliate Marketing Siteleri

affiliate marketing
En İyi Affiliate Marketing Siteleri

Satış ortaklığı olarak da biliniyor olan affiliate marketing markalara veya e-ticaret platformlarına ait ürünlerin tanıtılarak satışları üzerinden veya sağlanan trafik üzerinden kazanılan komisyonları belirten bir pazarlama türüdür. Aslında performansa dayalı bir pazarlama yöntemi olarak da bilinen bu yöntemde genellikle yapılan satış üzerinden bir komisyon oranı belirlenir.

İlk çıktığı zamanlarda web siteleri üzerinden ürün önerileri ile ödeme alma yöntemi olsa da sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisinin artması ile beraber sosyal medya platformlarında da kullanılmaya başlanmıştır. Size özel hazırlanan affiliate linkler sayesinde kitlelerinizden gelen satışlardan markalar veya e-ticaret siteleri ile yaptığınız anlaşmalar doğrultusunda komisyonlar kazanabilirsiniz. Eğer bir blog yazarıysanız çeşitli ürünleri tanıtarak blogunuzdan ek gelir elde edebilirsiniz  veya bir sosyal platformunda belirli bir kitleye sahipseniz tanıttığınız ürünlerden yapılan satışlar doğrultusunda gelir elde edebilirsiniz.

Satış ortaklığı yapabilmek için belirli bir kitlesi olan bir web sitesine veya tercih ettiğiniz bir sosyal medya platformunda yüksek takipçili bir hesaba sahip olmanız gerekmektedir. Satış ortaklığı sayesinde bir markayı, bir ürünü yada bir kampanyayı tanıtabilirsiniz. Bu tanıtma işlemini tek bir platform üzerinden yapabileceğiniz gibi çeşitli platformlar üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada en önemli aşamalardan biri ürünün tanıtılması sırasında objektif davranmaktır. Objektif yorumlar uzun vadede kitlenizin güvenini sağlamaya yardımcı olduğu gibi affiliate linkler üzerinden yapılan satışların bir anda düşmesinin de önüne geçecektir. Dünya genelinde kullanılan ve bir çok kişinin güvendiği en iyi affiliate marketing siteleri şu şekildedir: 

Amazon Associates

Amerika’nın en güvenilir e-ticaret platformları arasında yer alan Amazon web sitesi ve mobil uygulamaları sayesinde 150 milyonun üzerinde ürün çeşitliliği sunmaktadır. Satış ortakları olarak bilinen bloggerlar veya influencerlar Amazon’un web sitesine veya mobil uygulamasına yönlendiren bağlantılar sayesinde kendi web siteleri veya sosyal medya hesapları üzerinden ürünleri tanıtabilir ve Amazon Affiliate marketing programı ile bu yönlendirmeler üzerinden gerçekleşen satışlardan komisyon elde edebilir.

Walmart Affiliates

Walmart Amerika’da oldukça bilinen ve güvenilen bir ağdır.Walmart’ı diğer affiliate marketing sitelerinden ayıran özelliği ise komisyonoranlarının %10’a kadar çıkabilmesidir. Diğer sitelerde komisyon oranları üründen ürüne değişiyor olsa bile genellikle %4 veya %8 arasında değişirken Walmart diğerlerine göre çok daha yüksek oranlar sağlamaktadır. Walmart’ın tek dezavantajı ise Amazon’dan farklı olarak küresel olarak çalışmamasıdır, bu nedenle uluslararası fırsatlar arayanlar için idealdir.

Etsy

Etsy dünya genelinde kullanılan platformlar arasında yer almaktadır. Genellikle küçük işletmelerin tercih ettiği Etsy’de bir çok kişi el yapımı ürünlerini ve eski eşyalarını satabilmektedir. Daha çok satış kanalı olarak kullanılan Etsy’de de satış ortaklığı programı bulunmaktadır. Etsy satış ortaklıklarına yapılan satışlar üzerinden %4 komisyon vermektedir. Dünya genelinde kullanılan bu platformda komisyonlar dolar bazında ödenmektedir ve en büyük artılarından biri de satın alma işlemi sizin ülkeniz üzerinden yapılmasa bile ödemelerin size yapılmasıdır.

Binance

Genellikle kripto para dünyası ile ilgilenenlerin kullanılmayı tercih ettiği Binance kullanıcılarına çeşitli promosyonlar sunmaktadır. Dünya üzerinde bilinen en büyük kripto para borsası olan bu platformda da satış ortaklığı programı bulunmaktadır. Size sağlanan özel linkler sayesinde yapılan her uygun ticaret için %50’ye kadar komisyon kazanma şansınız vardır. Bağlantılar sayesinde yapılan vadeli işlemlerden de %30’akadar kazanma fırsatını yakalayabilirsiniz. Bir kişi sizin bağlantınız ile Binance’a ulaştıktan sonra yaptığı tüm işlemlerden komisyon kazanabilirsiniz. Yani 24 saatlik veya haftalık linklerin aksine Binance üzerinden yapılan yönlendirmeler sonsuza kadar geçerlidir denilebilir.

Bu ve benzer affiliate marketing siteleri seçilirken en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri hitap ettiğiniz kitlenin tanıtılan ürünler veya fırsatlar ile ne kadar ilgilendiğidir. Örneğin saç bakımı hakkında bilgiler paylaştığınız bir web sitesine veya sosyal medya platformu hesabına sahipseniz Binance ile satış ortaklığı programına başlamak sizin için doğru bir tercih olmayacaktır. Her ne kadar komisyon oranları yüksek olsa ve bağlantı linklerinin bir son kullanım tarihi olmasa da Amazon ile bir satış ortaklığına başlayarak saç bakım ürünleri tanıtmanız ve linklemeniz kitleniz açısında çok daha doğru bir seçim olacaktır ve satış oranlarını arttırarak daha çok komisyon kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Adverport uygulamasını indirerek; dilediğiniz markaların affiliate linklerini sosyal medya hesabınızda paylaşarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.