Influencer Marketing Şirketleri

Influencer
Dec 14, 2022
Influencer Marketing Şirketleri

Influencer Marketing Şirketleri

Influencer Marketing Şirketleri
Influencer Marketing Şirketleri

Influencer marketing sosyal medyanın gelişmesi ile beraber gündelik hayatımıza giren terimlerden biridir. Sosyal medya kullanımının günden güne artması ve sosyal medyanın insanları diğer ana akım platformlardan daha çok etkilemeye başlaması ile beraber bir çok marka veya firma reklamlarını bu sektör üzerine taşımaya karar verdi. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan reklamlar önceleri markaların kendi hesapları üzerinden başlasa da zamanla bu alanda belirli kitleye sahip kişilerin de bu reklamlara dahil olması ile beraber farklı bir boyut kazanmaya başladı. Bir çok marka hatta bir çok e-ticaret sitesi sosyal medya platformları üzerinde belirli bir kitleye sahip kişiler ile iş ortaklıkları yaparak ürünlerinin tanıtılmasını ve satışlarının artmasını sağlıyor. Bu sayede influencerlar yapılan satışlar üzerinden komisyon kazanırken markalar veya firmalar da daha düşük bütçeli bir reklam yapmış oluyorlar. Hem satıcıların hem iş ortaklarının hem de tüketicilerin kazandığı bu sistem ülkemizde büyük ilgi gördü.

Sosyal medya platformları üzerinden yapılan iş ortaklıkları genellikle satış üzerinden komisyonlar ile gerçekleşse de bazı markalar influencerlar ile doğrudan iletişime geçerek içerik başına ücretlendirme ile satış ortaklığı yapabiliyorlar. Ancak bu aşamada doğru influencer’ın seçilebilmesi bu pazarlama yönteminin bel kemiğini oluşturuyor denilebilir. Sosyal medyanın kandırıcı gücünden herkes haberdar iken markalar için doğru kişilerin seçilmesi de oldukça güç olabiliyor.

Bu noktada hayatlarımıza influencer marketing şirketleri dahil olmaya başlıyor. İnfluencer marketing şirketleri influencerlar içerisinden taramalar yaparak ve istatistikleri değerlendirerek markalar içinen doğru influencerların seçilmesine yardımcı olmaktadır. Bu değerlendirmeler yapılırken markanın fiyatlandırmaları, potansiyel müşterileri, hitap ettiği kesim gibi kriterler belirleniyor. Ardından doğru influencerların seçilebilmesi için influencerlar getirdikleri trafik, gerçekleşen satışlar, hitap ettiklerikitle gibi bir çok farklı yönden değerlendirmeye alınıyor. Uygun influencer ve marka eşleşmesi hem markanın hem de influencerın kazanmasına yardımcı oluyor.

Influencer Marketing Ajansları

Sosyal medya platformları üzerinden büyük kitlelere ulaşmış kişiler aracılığı ile bu platformlarda yapılan doğal pazarlama stratejisi olan Influencer marketing’de kendi ilgi alanları ve yetenekleri özelinde güvenilir bir takipçi kitlesine sahip olan kişilerin bu kitle üzerinde ikna edici bir kitleye sahip olmasını da esas alıyor. Influencer gönderi başına ücretlendirildiğinde yapılan ücretlendirmeyi belirleyen kriterler çoğunlukla takipçi sayısı veya beğeni sayısı olduğundan dolayı bazı kişiler doğal olmayan yollar ile takipçi sayısı ve beğeni sayısı ile oynama yapabiliyor. Benzer şekilde sahte hesaplar da bu yapının şeffaflığının bozulmasına sebep olabiliyor. 

Influencer Marketing ajansları Fraud – Detection yöntemi ile hesapları analiz ederek bu hesapların sadece görünürdeki etkileşim sayısını değil gerçek zamanlı verilerini de görebiliyor. Bu sayede ajansalar hangi influencer’ın seçileceği konusunda markalara veya şirketlere büyük bir katkı sağlamış oluyor. Bunun yanında oluşturulacak olan içeriğin kalitesi de satışların artması ve kitlenin ilgisinin çekilmesi açısından oldukça önemlidir.Ürün veya marka tanıtımı için hazırlanacak olan içeriğin geleneksel yöntemlerden uzak olması, her gün karşılaşılan içeriklerden farklı olması ve potansiyel müşterilerin ilgisini çekebilmesi için özenle hazırlanması gerekmektedir. Dönemine özel olarak hazırlanan reklam stratejilerinden ilham alınması bu aşamada büyük bir katkı sağlayabilir.

Bunun yanında ürün veya marka tanıtımı yapılacak olan sosyalmedya platformunun doğru bir şekilde seçilmesi de bu pazarlama yönteminden maksimum verim alınabilmesi için oldukça önemlidir. Tüm bu detaylar ile uğraşılmasına yardımcı olacak influencer marketing ajanları istekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size en uygun eşleşmeleri sağlayarak potansiyel müşterilerinize ulaşmanın en doğru yolunu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Influencer marketing ajansları ellerindeki tüm verileri birleştirir ve teknolojik bir temel oluşturarak müşterilerine sunar. Markaların veya işletmelerin her durumda belirlenen planlarda değişiklik talep etme hakları vardır ancak profesyoneller tarafından hazırlanmış bir planda temellendirilmiş değişiklik talepleri daha doğru bir yoldur.

Influencer marketing ajansları markanız veya firmanız içinen doğru pazarlama yöntemlerini, en doğru influencerları, en doğru sosyal medya platformlarını ve en doğru içerikleri seçer. Affiliate marketing hakkında bilmeniz gereken her detayı sizinle paylaşacak olan bu ajanslar bu pazarlama yöntemini en doğru şekilde kullanmanız için sizlere destek vermektedir. Hem markalar ile hem de influencerlar ile çalışan bu ajanslar en doğru eşleşmelerin yapılmasını sağlamaktadır.

Adverport uygulamasını indirerek dilediğiniz markaların affiliate linklerini paylaşarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.