Influencer Olmak İsteyenler İçin İçerik Önerileri

Influencer
Oct 1, 2020
Influencer Olmak İsteyenler İçin İçerik Önerileri

Sektörünüzde etkili bir influencer olmak istiyorsanız, yalnızca takipçilerinize değil, potansiyel marka ortaklarınıza da değer göstermek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Gerçek influencerlar için, onlara sadece kendileri olmak ve izleyicileriyle etkileşim kurmak için zaman ve para yatırmaya istekli birçok kurum vardır. Peki, Influencer olma yolunda üreteceğiniz içerikler nasıl olmalıdır? Birlikte inceleyelim.

Kitlenize Uygun Tasarımlarla Bulmacalar Oluşturun

Influencer
Influencer

Bulmaca tasarımı, her resmi, etrafına gönderilen resimlerle etkileşime girecek şekilde yerleştirmenize olanak tanır. Instagram'da aynı şeyi görmekten sıkılan kullanıcılar bu bulmaca tasarımı düzenini gördüğünde takibe alacaklardır. Bulmaca tasarımın güzelliği sadece bir araya getirilme biçiminde yatmıyor. Görüntüler ve düzen de yerleştirme biçiminin yanı sıra oldukça çarpıcıdır. Ama sihir aynı zamanda "sırada ne var?" düşüncesinde de yatıyor. Takipçileriniz "feed"inizi sadece muhteşem görseller için değil, aynı zamanda düzen ve bir bulmaca gibi birbirine uyma şekli için de takip etmeye başlayacak. Aslında, bulmaca yayınınızın uyumlu bir düzen olarak nasıl göründüğünü görmek için merakla tıklama olasılıkları daha yüksektir. Platformdaki tekli düzenler için bunu yapmak için daha az teşvik vardır. Bununla birlikte gönderilerde kullanılan renk ve filtreler de oldukça önemlidir. Tüm bu unsurların kitlenin beklentilerine uyması da gerekir. Bu nedenle giriştiğiniz pazarın kitlesini iyi gözlemlemeniz gerekir.

Challenge Akımlarına Katılın

Challenge
Challenge

Son zamanların en popüler içeriklerinden biri de meydan okumalardır. Instagram "challenge"ları, yalnızca katılımınızı artırmanın bir yolu olarak değil, aynı zamanda sosyal medyanızı da takip etmenin bir yolu olarak giderek daha popüler hale geldi.

Bu meydan okumaların şu anda Instagram'daki en güçlü içeriklerden bazıları olduğunu biliyor muydunuz? Bunun nedeni, meydan okumaların kullanıcılar için eğlence sağlarken aynı zamanda genişletilmiş erişim ve gösterimler aracılığıyla dijital bir ayak izi oluşturmasıdır.

Instagram meydan okumaları, kullanıcıları organik olarak içeriğinizi platformlarında paylaşmaya ve tanıtmaya yönlendiren doğrudan bir eylem çağrısı sunar. Dijital alanın görünmesi korkutucu olabilir, ancak Instagram challengeları, yaratıcı olmanın ve izleyicilerinizle eğlenmenin bir yoludur. Viral bir mücadelenin kendi versiyonunu başlatmak için gerekli araçlara ve iç görüye sahip olmalısınız. Kendiniz yeni bir challenge başlatabileceğiniz gibi var olan meydan okumalara da katılabilirsiniz. Özellikle diğer influencerlar tarafından davet edildiğiniz meydan okumaları gerçekleştirmeniz gösterim oranınızı artırabilir.

Çektiğiniz Fotoğrafların Hikayesini Anlatın

Influencer Fotoğraf Hikayeleri
Influencer Fotoğraf Hikayeleri

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan gönderiler çoğu kişi için bir görselden ibaret olsa da görselin altında yatan hikayeler her zaman çarpıcı bir etkiye sahip olacaktır. Bir marka hikayesi, insanlara neden şirketinizi önemsemeleri gerektiğini anlatmak için önemlidir. Benzer ürün, hizmet ve işverenlerden oluşan milyonlarca başka seçeneğimiz varken neden sizi seçmeliyiz? Influencerlar için de aynı durum geçerlidir. Kişisel bir marka olarak tanımlayabileceğimiz influencerlar için hikaye anlatıcılığı çok önemlidir. Sosyal medyada bir hikaye oluşturmak, içerik pazarlamasında kullanılabilecek bir kavram olan transmedya hikaye anlatma fikri ile doğrudan ilgilidir. Daha eksiksiz bir hikaye anlatmak için marka hikayenizi birden fazla medya platformunda dokuma kavramına dikkat etmelisiniz. Bu dijital hikaye anlatma yöntemi, sosyal ağlarınızdaki izleyicilerinizin, kapsamlı hikayenizi oluşturan tüm entegre parçalarla etkileşime girmesine olanak tanır. Görsel bir hikaye anlatmak için kullandığınızda, seçtiğiniz yüksek kaliteli fotoğrafların kapsayıcı olanı destekleyen görsel bir anlatı oluşturması gerekir. Görsel ile beraber görselin arkasında yatan deneyimi yazılı olarak paylaşmak kullanıcıların bu deneyime ortak olmasını sağlayacaktır. Her sosyal medya kanalındaki bireysel gönderileriniz bir araya gelerek sosyal medya üzerinden bir hikaye anlatır ve tüm sosyal gruplarınız bir araya gelerek kapsamlı bir hikaye oluşturur. Bu öğelerin üçü de marka hikayenizi anlatmak için bir araya gelmiş olur.

Kullandığınız Ürünleri ve Deneyimlerinizi Paylaşın

Influencer Ürün Deneyimleri
Influencer Ürün Deneyimleri

Birçok marka influencer pazarlamayı sponsorlu içerik olarak düşünür. Bununla birlikte, etkileyici pazarlamada bundan çok daha fazlası vardır. Sponsorlu gönderilerin ötesine geçebilir ve çeşitli projelerde etkileyicilerle işbirliği yapabilirsiniz. Bazı markalar, influencerlar ile gerçek ortaklıklar yaratma yolunda ilerler. Birlikte içerik oluşturmak için onlarla işbirliği yaparlar. Adverport ile bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. Nasıl mı? Adverport ile kendi hesabınıza benzer içerikler üreten diğer Influencerlar ile işbirlikleri oluşturarak hesabınızı büyütebilirsiniz aynı zamanda markalar ile iş birliği yapabilir, kazanç elde etme imkanı yakalayabilirsiniz.

Önemli olan unsur deneyimlerin reklam haricinde şeffaf bir şekilde aktarılmasıdır. Kullanıcılar için yaşadıkları deneyim boyunca en önemli olan şeylerden biri güvendir. İçeriklerinizde karşı tarafa güven sağlayamamak başarınızı oldukça kötü etkileyebilir.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.