Instagram İçin Post Ve Story Boyutları

Instagram
Nov 15, 2020
Instagram İçin Post Ve Story Boyutları

Instagram Story Boyutları

Instagram’ın “story” özelliğinin uygulamaya eklenmesinden beri Instagram kullanıcılarının en çok kullandığı ve en çok vakit geçirdiği alanlardan biri haline gelmiştir. Instagram story paylaşımlarınızı, postlarınızı görmeyen birçok insanın görmesinin sebebi budur. Aynı zamanda Instagram story’leri, sizi takip eden kullanıcıların kaçının aktif olduğunu görmenizi sağlayan bir özelliktir, bu amaçla da çok kez kullanılır. Instagram story’leriniz, hesabınızın aktifliği ve etkileşim niteliği hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olduğu için hesabınızda önemli bir konumdadır. Hikayeleriniz bu kadar önemliyken, baştan savma ve düşünülmeden atılan paylaşımlar yapmak hesabınızı zarara götürebilir. Bu yüzden Instagram hikayelerinize biraz daha özen göstermek ve yaptığınız paylaşımların göze nasıl göründüğünden emin olmak isteyebilirsiniz. Bu paylaşımların güzel ve özenli gözükmesini sağlamak için yapacağınız çeşitli düzenlemelerde Instagram story ve post boyutları bilmeniz gerekir. Instagram story boyutları, 1080x1920 şeklindedir. Bu da eni 1080 piksel, boyu ise 1920 piksel demektir.

Instagram Post Boyutları

Instagram postları, profilinizde silmediğiniz sürece kalacak ve hesabınızı temsil edecek asıl kaynak olduğu için düzenli görünmesi çok mühimdir. Instagram hikayelerinizin aksine, hesabınızda paylaşacağınız postlar yirmi dört saat içinde yok olmayacağı gibi, hesabınızı tanımlayan faktörler olarak profilinizde yer alacak ve sizi takip eden insanların ilk karşılaşacağı ve eleştireceği yerde bulunacaktır. Bunun yanı sıra karışık, düzensiz ve ilgisizce yapılmış paylaşımların oluşturduğu bir profil, başka profillere göre daha az takipçi sayısına sahip olur. Takipçi sayınızı arttırmak için profilinizi güzel bir şekilde düzenlemeli ve atacağınız Instagram story ve post boyutları da bir o kadar dikkate almalısınız.

Instagram Profile Size
Instagram Profile Size

Kare şeklinde atacağınız postların profiliniz üzerinde daha güzel görüneceğini de not almalısınız. Instagram post boyutları aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

  • Kare şeklinde yapacağınız paylaşımlar için Instagram post boyutu: 1080x1080
  • Dikey paylaşımlar için Instagram post boyutu: 1080x1250
  • Yatay paylaşımlar için Instagram post boyutu: 1080x566

Etkileşim Düzeyine Göre Instagram Story ve Post Boyutları

Instagram üzerinde her gün yaptığımız onlarca paylaşım, bu sosyal ağı kullanan her kullanıcının telefonundan beğeni, takip ya da yorum alabilir. Kullanıcılar arası sıklıkla uyguladığımız çeşitli iletişim biçimlerine etkileşim deriz. Instagram’da paylaştığınız her şey etkileşim almaya müsait bir ortamda oluşur. Daha çok etkileşim alan postlar diğer kullanıcıların “Keşfet” sayfasına düşer. Bu sayede Instagram, çok etkileşim alan bu hesabı diğer kullanıcılara önererek hesabın daha fazla takipçi kazanmasını sağlar.

Etkileşim temelinde her küçük şey ile gerçekleşebilir. Profilinizi günde ziyaret eden kişi sayısı bile hesabınızda görünmese bile bir etkileşim örneğidir ve daha fazla takipçi kazanmanıza yardımcı olur. Etkileşiminizi arttırmakta paylaştığınız Instagram story ve post boyutları önem taşır. Hikayelerinizin ve postlarınızın güzel görünmesi için daha önce de bahsettiğimiz boyutları inceleyiniz.

İlginizi çekebilir: Instagram Influencerı Olmak İsteyenlerin Yapmaması Gerekenler

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.