Instagram Influencerları İçin Fotoğraf Çekme Önerileri

Instagram
Nov 15, 2020
Instagram Influencerları İçin Fotoğraf Çekme Önerileri

Instagram'da harika gönderilere sahip olmak, daha fazla takipçiye, beğeniye, genel marka katılımına yol açabilir ve aynı zamanda kim olduğunuzun ve neyi sevdiğinizin bir temsilidir. En iyi etkileyicilerin Instagram profillerini nasıl en iyi duruma getirdiğini merak ediyorsanız, mükemmel Instagram fotoğrafını çekmek ve sosyal medya şöhretine doğru yol almak için okumaya devam edin.

Instagram Influencer’ı Olmak İstiyorsanız Fotoğraflar En Önemli Nokta!

Her gönderiyi bir selfie haline getirmeyin! Gönderilerinizin öne çıkması için birbirinden farklı olmaları ve çeşitli zevklerinizi göstermeleri gerekir. Özellikle yayınlarınızı planlayabileceğiniz uygulamaları dahil edebilirsiniz, böylece profiliniz renk ve stil açısından uyumlu görünecektir. Genel olarak, tüm vücut çekimiyle çok daha iyi görünürsünüz ve başka birinin sabit bir el ile fotoğrafınızı çekmesi daha profesyonel görünecektir.

Saçlarınız ile harika bir gün geçiriyorsanız ve etrafta kimse görmüyorsa veya size yardımcı olmuyorsa, bir aramayı kapatmak için tıklayabileceğiniz mikrofonlu bir çift kulaklık takın. Kulaklıktaki bu düğmeye tıkladığınızda, uzaktan bir fotoğraf çekilecektir. Veya kameranızı bir yere kurun, bazı pozlar yaparak bir video çekin ve ardından videonun duraklatılmış kısımlarının ekran görüntüsünü alın. Evet, bunu yaparken biraz garip hissedebilirsiniz fakat sonuç harika olacaktır. Fotoğrafta “Üçte Bir Kuralı” olarak bilinen temel bir kural vardır. Arka plan geri kalanında iken konunuz, örneğin bir çiçek, bir bank, siz, köpeğiniz, bir sanat eseri gibi objeler fotoğraf çerçevesinin üçte birinde olmalıdır.

Instagram Influencer’ı Olmak İstiyorsanız Fotoğraflar En Önemli Nokta
Instagram Influencer’ı Olmak İstiyorsanız Fotoğraflar En Önemli Nokta

Fotoğrafınıza çok daha fazlasını katacak ve göze bakması daha ilginç bir şey verecektir. Bu konuda da yardımcı olması için telefonunuzdaki ızgara ayarını kullanabilirsiniz. Otomatik ayarlamaya dokunmanın dışında değişen gölgeler, parlaklık, karanlık, kontrast vb. İle oynayın. Ayrıca, fotoğraflarınızı daha mavi ve havalı olacak şekilde düzenlemeyi düşünün. Araştırmalar, mavimsi tonlara sahip fotoğrafların, kırmızı veya daha sıcak tonların bulunduğu fotoğraflara göre daha iyi etkileşim sağladığını gösteriyor.

İstediğiniz resmi elde etmeniz 25 çekim ve bir çiçeğin iyi bir fotoğrafını çekmek için yarım saatlik düzenleme yapmanız gerekebilir, ancak fark edilmeyecektir. Daha kaliteli fotoğraflar daha fazla ilgi çekecek. Sadece hepsinde kişiliğinizi göstermeyi ve Instagrammer olarak kim olduğunuzun temasını tutmayı unutmayın. Bir iPhone kullanıyorsanız, tek seferde çok sayıda fotoğraf çekmek için çekim düğmesini basılı tutabilir ve ardından favorilerinizi seçebilirsiniz.

Fotoğrafları Puzzle Şeklinde Düzenleyin

Fotoğraf düzenlemesinde uygulayabileceğiniz bir diğer adım ise fotoğraflara çerçeve kazandırmaktır. Fotoğrafların direkt olarak paylaşılması yerine genel bakışta bir bütün halinde gözükmesini sağlayan yöntemlerden biri de budur. Bir Instagram bulmaca yayını, %100 bağlantılı birkaç gönderi ile oluşturulmuş görsel bir kompozisyondan başka bir şey değildir. Bulmaca akışı, Instagram yayınınızın başında kullandığınız bir resmi veya afişi 3, 6 veya 9 resme bölmenin bir evrimidir. Yaratıcı içerik yükleyen ve içeriklerini önceden planlayan bloggerlar veya en az 1-2 haftalık editör takvimi olan markalar bu içerikleri tasarlayıp programlayabilirler.

Fotoğraf Düzenleme
Fotoğraf Düzenleme

İlk şey, size zaman kazandırmak için çalışma tuvalinizi oluşturmak veya diğer ücretsiz Photoshop şablonlarını çevrimiçi olarak indirmektir. Daha sonra kullanacağınız tüm tasarım malzemelerini toplamanız gerekecek. Bu bölümde, stili tanımlamanız ve arka planlar, resimler, simgeler vb. indirmeniz gerektiğinden uzun zaman alabilir. Şablon ve kaynaklarla, şimdi puzzle feed'inizin taslağına başlayabilirsiniz. Dikdörtgenler, kareler ve daireler gibi öğelerin yayınınızın arka planını süslemek için yararlı olduğunu unutmayın.

İlk olarak, yeni yapılmış arka planınıza, puzzle feed için oluşturulan resimler ve öğeler için ayrılmış boşluklar koymalısınız. Ardından iki renkli arka planlar eklemelisiniz. Görsel materyali hazırladıktan sonra, kendi içerikleriniz ve dekoratif öğelerle tamamlamanız gerekecektir.

Instagram Influencer’ları Dikkat! Doğru Fotoğraf Açınızı Keşfedin

Fotoğraf Açısı
Fotoğraf Açısı

Doğru fotoğraf açısını keşfederken belirli kalıplara sığmamak gerekir. Fotoğrafınızın odak noktası etrafında boşluk bırakmak, yakınlaştırmaktan daha fazla görsel ilgi katabilir. Bazen, bu fotoğrafın gökyüzündeki ay gibi, fotoğrafı daha da iyi hale getiren şaşırtıcı bir ayrıntı elde edersiniz. Telefonunuzda bir fotoğraf çektiğinizde, muhtemelen göz hizasında tutup fotoğraf çekersiniz, değil mi? Herkesin yaptığı da bu. İlginç, beklenmedik fotoğraflar çekmek istiyorsanız bu doğal eğilime direnin. Farklı bir bakış noktasından fotoğraf çekmek, tanıdık bir yer veya konu söz konusu olduğunda bile yeni perspektifler sağlayacaktır.

İlginizi çekebilir: Instagram Influencer Adayları İçin Püf Noktalar

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.