Instagram Profili İşletme Profiline Nasıl Dönüştürülür?

Instagram
Dec 3, 2020
Instagram Profili İşletme Profiline Nasıl Dönüştürülür?

Instagram, 6 Ekim 2010 tarihinden bu yana birçok değişikliğe ve güncelliğe uğramış, böylelikle günümüzdeki halini alarak dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biri haline gelmiştir. İlk başta işlevi kişisel hesapların paylaştığı kişisel fotoğraflardan ibaret olsa da zaman içinde bu da değişmiştir ve fotoğraf, video, gif dahil tüm görsel medya araçlarının paylaşıldığı bir ortam haline gelmiştir. Bunun yanında yazımızın konusu olan Instagram profilini işletme profiline dönüştürme özelliği de Instagram’ın kurumsal işlevini güçlendirmiştir. Bu özellik ile birlikte, Instagram diğer sosyal medya hesapları arasında öne çıkararak en çok kullanılan görsel medya paylaşma platformlarından biri haline getirmiştir.

Dünyanın en çok tanınan isimleri de Instagram’da aktif olarak paylaşım yapmaktadır. Bu isimlerden bazıları Christiano Ronaldo, Ariana Grande, Justin Bieber, Selena Gomez, Katy Perry, Nicki Minaj ve Beyonce olmak üzere, hesaplarını aktif olarak kullanan ünlüler, paylaşımlarında dakikalar içinde bir milyondan fazla beğeni ve yorum almaktadır. Ünlülerin bu sosyal medya platformunda dakikalar içinde bu kadar fazla etkileşim almasının en büyük nedeni Instagram’ın çoğu insanın günlük hayatında tahmin edildiğinden daha büyük bir yere sahip olması ve bu platformun insanlar arasında fazlasıyla aktif olarak kullanılmasıdır.

Instagram İşletme Profili

Instagram, 100 milyon aktif kullanıcısıyla fotoğraf ve video gibi görsel medya görüntüleme ve paylaşma amacıyla kurulmuş sosyal medya ağları arasından işlevsel olarak en geniş kapsamlı platformlardan biridir. Fakat Instagram sadece kişisel fotoğraf ve video paylaşımında kullanılmamış, bunun yanında reklamsal işlev gören sayısız işletme, şirket ve markaların hesaplarının da büyük bir kitleye ulaşmasını sağlamıştır. Instagram’ın bu çok yönlü özellikleri sayesinde yerel işletmelerden büyük markalara kadar birçok kuruluş ve kişiler Instagram profili oluşturmuştur. Instagram, böyle profillerin doğru kişilere uygun bir şekilde ulaşması için bir özelliğe sahiptir. Bu da Instagram profilini işletme profiline dönüştürme özelliğidir.

Instagram profilini işletme profiline dönüştürme özelliği çok yakın bir zamanda Instagram’a getirilmiş ve platform için maddi olarak büyük bir önem taşıyan özelliklerden biridir. Siz de profilinizi normal, kişisel bir profilinden işletme profiline dönüştürmek istiyorsanız, adımlar aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

1)Profilinize girin, sağ üst köşede bulunan üç çizgiye dokunun ve karşınıza çıkan menünün en altındaki ayarlar kısmına girin.

2)Önünüze çıkan menüde altıncı sırada yer alacak olan “Hesap” seçeneğine dokunun.

3)En aşağıda mavi bir şekilde yer alacak “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” yazan yere dokunun.

Instagramprofiliniisletmeprofilinedonuşturme

4)Önünüze çıkan şema bitene kadar “Devam” butonuna dokunun.

5)İşletmenizin yer aldığı bir kategoriyi seçin. Bu kategori etiketinin hesabınızda gösterilmesini ya da gösterilmemesini seçin ve “İleri” butonuna dokunun.

6)Bir sonraki adımda sayfanızı Facebook sayfanıza bağlamanız gerekecek. Bunun için “Sayfa Seç” bölümüne tıklayarak, Facebook sayfasını bu hesapla bağlayın. Bu özellik sayesinde Facebook ve Instagram adına aynı anda içeriklerinizi paylaşabilir, reklam oluşturabilirsiniz.

instagramhesabiniprofesyonelhesabagecirme

7)İçerik Üretici ya da İşletme seçeneklerinden İşletme’yi seçin ve “İleri” butonuna dokunun.

Instagramprofiliniisletmeprofilinedonuşturme

Instagram profilini işletme profiline dönüştürme işleminiz böylelikle tamamlanmıştır.

Siz de Instagram hesabınızı işletme hesabına dönüştürerek Adverport’a kayıt olabilirsiniz. Kendi hesabınıza benzer içerikler üreten diğer Influencer’lar ile işbirlikleri oluşturarak gerek hesabınızı büyütebilirsiniz gerekse tanıtımlarını yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda markaların kampanyalarında yer alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Instagram Hesabı Büyütme Taktikleri

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.