Moda Alanında Takip Edilmesi Gereken 10 Influencer

Moda Alanında Takip Edilmesi Gereken 10 Influencer

Günümüzde sosyal medyanın sağladığı avantajları bir güç olarak gören, farklı fikirlerde konseptler hazırlayan, özgün içerikler üreten, grup veya toplumlara bir mesaj verme amacıyla ikna edici özellikler barındıran, geniş izleyici ve takipçi kitlesine sahip olan kişiler influencer denilmektedir.

Kelime tanımına bakılacak olursa; ‘’etkileyici’’ veya ‘’etkileyici unsurlar’’ olarak geçmektedir. Influencer kavramı, sosyal medya âleminde oldukça önemli bir yere sahip olmakla beraber, sosyal medya kullanan kişi sayısının her geçen gün artması çok önemli bir husustur. Bu nedenle iş dünyasında ve taktiksel pazarlama yöntemlerinde köklü bir değişiklik yaşanmıştır.

Influencer, halk diliyle tabir edileceği zaman ''fenomen'' anlamını bünyesinde barındıran ve Influencer kelimesini unvan şeklinde kullanan kişilerdir. Bu tanım ele alındığında Influencer’lar;

  • Makyaj videoları
  • Malzeme tanıtımı
  • Gezdiği yerleri fotoğraflar ile tavsiye etmek
  • Bebeği ile videolar çekerek tecrübelerini anlatan bir anne
  • Yemek yaparak tarif vermek

Bunlar gibi belli bir meslek grubuna dahil olmayan ve her türlü faaliyeti gerçekleştirebileceğiniz etki alanlarına sahip olmaktadır. Temel amaç; yaratıcı bir fikir edinerek özgün işler ortaya koymaktır. Instagram ve Youtube gibi etki alanı yüksek platformlarda faaliyet gösteren influencer’lar Türkiye’de büyük ilgi görmektedir.

İlginizi Çekebilir: Mikro Influencer, Makro Influencer ve Mega Influencer Nedir?

Türkiye'nin En Çok Takip Edilen 5 Youtube Moda Kanalı

Türkiye'de En Çok Takip Edilen Moda Kanalı
Türkiye'de En Çok Takip Edilen Moda Kanalı

Yeni nesil yayıncılığın en büyük adaylarından biri olan Youtube platformu; konsepti ile hem profesyonel hem de amatör yapımcılara; yayın ortamı imkânını sağlamaktadır. Geleceğin televizyonu olarak bilinen Youtube moda kanalı gibi farklı içerikler üreten kanalları bir araya getiren bir platformdur. Farklı içerik üreten kanallardan bazıları moda, haber, eğitimci gibi sektörlerde hizmet vermektedir. El veya zihinde oluşturdukları fikirleri görsel bir ortamdan yararlanarak Youtube’a yüklemek pek çok influencer’ı kendisine çekmektedir.

  1. Merve Özkaynak: Youtube moda kanalı konseptine uygun olarak içerik üreten kişilerden biri Merve Özkaynak'tır.  Merve Özkaynak, Moda, alışveriş, makyaj, saç ve cilt bakımına dair yararlı bilgileri düzenli olarak video şeklinde paylaşan en popüler Youtuber’lardan biri olmaktadır.
  2. Duygu Özaslan: Oldukça fazla aboneye sahip olması ve moda, makyaj, güzellik hakkında olan videolarıyla en popüler Youtube moda kanalları arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Vlog konseptine uygun videolar çekerek günlük yaşantısını da aktarmaktadır.
  3. Sebile Ölmez: Youtube platformunda güzellik ile ilgili bildiklerini, yeni aldıklarını ve alışverişlerini Youtube kanalında paylaşan Sebile Ölmez, makyaj ve saç modellerine dair pratik bilgilerini de YouTube moda kanalı üzerinden abonelerine sunmaktadır.
  4. Danla Biliç: Youtube moda, makyaj ve güzellik kanalı denildiği zaman akla ilk gelen isimlerden biri Danla Bilic’tir. Yaptığı içerikler ile ön plana çıkan ve insanlara fikir aşılayan Danla Bilic, Youtube platformunda sıklıkla izlenen kişiler arasındadır.
  5. 123GO! Turkish: Tecrübe edinilmesi gereken bilgileri eğlenceli bir sunum ile videolarında yer veren 123GO! Turkish kanalı, moda kategorisinin çok farklı yönlerini anlatmaktadır.

Dünya'nın En Çok Takip Edilen 5 Youtube Moda Kanalı

Dünyada En Çok Takip Edilen Moda Kanalı
Dünyada En Çok Takip Edilen Moda Kanalı

Vogue, Youtube platformunda oldukça kaliteli içerikler üreten bir kanaldır. Ancak makyaj, güzellikten ziyade moda kavramını daha çok ön plana çıkaran Vogue için temel amaç; okuyucuların veya izleyicilerin bir sonraki adıma geçerken ne olacağına yönlendirmektir. Bu nedenle her zaman yarattığı etkiyle tanınan Vogue, moda kültürünün sembolüdür. Ancak Vogue kadar popüler olan birçok kanal mevcuttur. Bunlardan biri de A Fashion’dur.

Youtube moda kanalı konseptiyle ortaya çıkan A Fashion, moda kültürünü ele alış tarzı ile birçok kişiyi kendine hayran bırakmaktadır. Fashion Channel ise 1982’den itibaren uluslararası podyumun en iyi video ve anılarını sunan bir kanal olmaktadır. Siz de moda kanallarıyla ilgilenmeyi seven biriyseniz, sizler için oluşturduğumuz listeye bir göz atmalısınız.

  • NET-A-PORTER
  • FF Channel
  • Menswear 2.0
  • Fashion Feed
  • British Fashion Council

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.