YouTube Videolarına Tıklanabilir Bağlantı Nasıl Eklenir?

Youtube
Apr 19, 2021
YouTube Videolarına Tıklanabilir Bağlantı Nasıl Eklenir?

Dünyanın en çok kullandığı video içerik platformu YouTube, 5 milyarı aşkın kullanıcısı ile kurulduğu yıl olan 2005 senesinden itibaren popülerliğini korumaya devam etmektedir. Video içerik odaklı sosyal bir ağ olan YouTube, tüm bu özelliklerinin yanında Google arama motorundan sonra en büyük arama motoru özelliğine de sahiptir. Her ay yaklaşık 2 milyar kişinin ziyaret ettiği ve bir günde 5 milyar izlenen video sayısına sahip olan platform, yeni eklenen video özellikleri ile güncel kalmaya devam etmektedir. Eğlenceli zaman geçirmek, eğitim aracı olarak kullanmak ya da bir iş kapısı olarak tercih edilen YouTube platformunda dakikada yüklenen video sayısı genele bakıldığında 300 saate denk gelmektedir.  Bu kadar fazla video ve kullanıcıya sahip olması platformu alanında öncü kılarken, yüklenen videolar üzerinde YouTube videosuna link ekleme gibi ek özellikler ile de kullanıcısına çok yönlülük sunmaktadır.

youtubetiklanabilirbaglanti

YouTube Hazır Bağlantı Ekleme

YouTube platformuna YouTube bağlantısı eklemek için ayarlar menüsünden belirlenmiş adımları uygulamak gerekmektedir. YouTube videoya link ekleme özelliğinden yararlanabilmek için öncelikle YouTube Studio’da oturum açmanız ve bağlantı eklemek istediğiniz videoyu seçmeniz gerekmektedir. YouTube Studio’da oturum açtıktan sonra sol tarafta yer alan menü penceresinden İçerik menüsünü seçerek düzenlemek istediğiniz videonuzun bulunduğu yere tıklayın.  Yeni açılan pencerede sol tarafta yer alan Kartlar menüsüne tıklayarak  bağlantı kart türünü seçin. Web sitenizin adresine, videonuza bu kart türü ile bağlantı oluşturabilirsiniz. Ancak bu bağlantı kartı, çocuklara özel olarak ayarlanmış video içeriklerinde kullanılamaz ve daha önce eklediğiniz bir videoyu daha sonradan Çocuklara Özel olarak değiştirirseniz bundan sonraki izleyiciler videonuzda bulunan bağlantı  kartını göremez. Bunun için videonuza bağlantı eklemeden öncelikle içeriğinizdeki bağlantılarla ilgili politikalar hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.

İlişkilendirilmiş Web Sitesi Kartları ile Daha Çok İzleyici Deneyimi

YouTube link verme özelliği sayesinde YouTube’da kanalınıza eklediğiniz video içeriklerinin daha etkileşimli olmasını sağlayabilirsiniz.  Kartlar menüsü sayesinde YouTube videolarınıza web sitenizin bağlantısını ekleyebilir ve doğrudan bağlantı sağlayabilirsiniz. Bu özellikten yararlanabilmek için önemli adımlar bulunmaktadır.

  • Videolarınızdan doğruca web sitenize bağlantı oluşturabilmek için YouTube İş Ortağı Programı'na katılmış olmanız gereklidir. Ancak YouTube Kar Amacı Gütmeyen Kuruluş Programı’na katılan bir kanala sahipseniz YouTube İş Ortağı Programı’na katılmanıza gerek yoktur.  Ek olarak YouTube, Topluluk Kurallarına uygun olmayan içeriklerin bulunduğu web sitelerine yönlendiren bağlantılara da izin vermemektedir.
  • Kanalınızda bulunan videolarınızı web sitenize bağlamak isterseniz önce sitenizin YouTube kanalınız ile ilişkilendirilmiş olması gerekir. Bunun için;
  1. YouTube Studio’da oturum açmalısınız.
  2. Sol pencerede yer alan menüden Ayarlar - Kanal -  Gelişmiş Ayarlar menüsünü seçmelisiniz.
  3. Diğer Kanal Ayarları seçeneğinden Gelişmiş Kanal Ayarları bölümüne tıklayın.
  4. İlişkilendirilmiş Web Sitesi bölümünde web sitenizin URL adresini giriniz.


Video Kart Özellikleri

YouTube videonuza web sitenizin URL adresini girdikten sonra eğer web sitesinin sahibi iseniz Doğrula butonuna, değilseniz de sahibine onaylatmak için Onay İste’ye tıklamalısınız.  Eklediğiniz bağlantıya kart başlığı, mesaj ve bilgi metni ekleyebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak resim de ekleyebilirsiniz. YouTube’da açmış olduğunuz kanalın daha çok aboneye sahip olmasını ve videonuzun daha çok izleyici ile buluşmasını istiyorsanız Kartlar menüsü bu noktada en büyük destekçiniz olmaktadır. YouTube videolarına tıklanabilir bağlantı eklemenize olanak sağlayan Bağlantı kartının yanında, video kartı, oynatma listesi kartı ve kanal kartı ekleyebilirsiniz. Bu kartlar ile videonuzu özelleştirilebilir ve videolarınızı bu kartlar ile tamamlayabilirsiniz. Bir video için en fazla 5 adet kartın eklenmesine izin veren YouTube, bu kartları izleyici deneyimini geliştirmek için tasarlamıştır. Siz de kanalınızda bulunan videolarınıza tıklanabilir bağlantı veya çeşitli kartlar ile performansınız geliştirebilirsiniz. Dilerseniz siz de Adverport ailesine katılabilir ve sosyal medya platformlarında ihtiyacınız olan performans, kitle artışını organik bir şekilde gerçekleştirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.